Veel gestelde vragen

Aan wie leveren wij DiSC profielen en producten?

Wij leveren profielen en producten aan gecertificeerde trainers en aan hen, die over aantoonbare kennis en vaardigheden van DiSC beschikken.

Hoe word ik gecertificeerd DiSC trainer?

Door een DiSC certificatie training te volgen. Kijk voor meer informatie onder DiSC Certificatie Training

Wie certificeert DiSC trainers?

Certificatie van DiSC trainers is voorbehouden aan de internationaal gecertificeerde trainers van EDN Solutions en onze geassocieerde partners.

Wat als ik bij een andere organisatie al een DiSC opleiding heb genoten en gecertificeerd ben?

Neem dan contact met ons op om te zien welke aanvullende begeleiding en materiaal nog nodig is. Meestal volstaat een ½ dag upgrade training om helemaal wegwijs te worden.

Welk materiaal is er voor de coach / begeleider/ consultant/trainer?

Voor hen is er veel materiaal digitaal beschikbaar. Allereerst om de DiSC profielen uit te leggen en te begeleiden en daarbij de nodige oefeningen te doen. Dit materiaal wordt tijdens de DiSC Certificatie Training en bij de upgrade training verstrekt.

Zijn er ook trainers materialen om vaardigheden te vergroten?

Het DiSC Classic trainer pakket is de ideale oplossing voor de trainer die wil werken aan vergroting van vaardigheden. Het biedt 16 modules van 30 tot 90 minuten, gecombineerd tot 15 programma’s van een volle dag. (kijk onder DiSC® Classic Trainer pakket)

Bij wie kan ik terecht als ik uitsluitend een DiSC training of een meeromvattende training met DiSC als onderdeel wil voor mijn bedrijf of organisatie?

DiSC trainingen en leiderschap-, verkoop, team- en andere trainingen met DiSC worden uitgevoerd door het netwerk van door ons gecertificeerde trainers. Ga voor meer informatie naar onze contact pagina

Op welke gebieden wordt DiSC toegepast?

DiSC wordt gebruikt onder andere bij assesment/ loopbaanontwikkeling, coachen en vergroting van communicatieve vaardigheden, zie ook het DiSC Classic trainer pakket.

Wordt DiSC gebruikt bij coachen en ontwikkelen?

DiSC is bij uitstek het bewezen instrument om niet alleen mensen te coachen, maar ook om een langere termijn ontwikkelplan te begeleiden.

Hoe ga ik met DiSC werken? Digitaal via Internet of papier?

DiSC Classic papier is als zelfscore instrument in dertig talen beschikbaar en uitermate bruikbaar in klassikaal verband. Het individueel of klassikaal invullen vergt echter tijd en een zorgvuldige begeleiding vooral van de scores. Digitaal is DiSC er in meerdere versies en eveneens in meer dan dertig talen.

Is er ook een digitale DiSC?

Ja, er zijn meerdere digitale vormen van de DiSC. Zie hiervoor DiSC testen. Meer dan 90% van onze klanten werken naar tevredenheid met de digitale DiSC en het online platform.

Digitale DiSC, hoe werkt dat dan?

U bestelt bij ons toegangscodes, welke onbeperkt bruikbaar blijven. U stuurt de toegangscodes per e-mail naar uw deelnemers. De deelnemer logt in op het internet op een tijdstip dat het hem uitkomt. Als de deelnemer het DiSC profiel heeft ingevuld kan het rapport meteen afgedrukt worden. Het rapport gaat naar de deelnemer en u of alleen naar u, u beslist!

Waarom zou ik digitaal werken met inlogcodes? Welke voordelen heeft dat?

Een aantal belangrijke voordelen van de digitale DiSC. Deelnemers kunnen het DiSC profiel vooraf invullen. Bij elk van de 128 woorden van de vragenlijst kan een synoniemen lijst worden geraadpleegd Er kunnen bij het invullen en de score geen fouten gemaakt worden. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. De rapporten zijn op naam en uniek voor iedere persoon. U kiest de versie van de digitale DiSC, die het beste past. DiSC 1.0 voor beknopt en DiSC 2.0 voor meer uitgebreidere informatie. Klik op DiSC testen U kunt door ons een eigen account aan laten maken, waarmee u uw eigen administratieve en logistieke proces beheert. Meer hierover bij eigen DiSC account.

Met een eigen account krijgt u desgewenst vooraf het volledige rapport en kunt u gratis een overzicht maken van de profielen van de deelnemers (zie Team Overzicht). U kunt uzelf zo beter voorbereiden op het gesprek. U houdt ook meer tijd over voor het gesprek, de coaching en de training zelf. U kunt ook groepsprofielen genereren. Van elke groep kan ook nog een Group Culture Report en Facilitator Report gemaakt worden.

Ik wil zelf alles in de hand hebben!

Ja, dat kan met een eigen DiSC Epic Account 

Na de DiSC certificatietraining kunt u direct gebruik maken van uw eigen ‘Epic account’. Daarmee hebt u 24 uur per dag toegang tot uw eigen systeem, waar ter wereld u ook bent. Op alle rapporten komt dan uw eigen informatie en logo te staan. U hebt direct toegang tot alle talen. U weet precies wie wel en wie niet het profiel heeft ingevuld en kunt het systeem automatisch een herinnering laten sturen. U kunt gebruik maken van de online helpdesk en ‘voorbeeld rapporten’ en videoclips downloaden van de internationale website van Inscape

Hoe gaat dat met internationale groepen met meerdere talen?

Natuurlijk willen wij ook voor een internationale groep alle logistieke handelingen verrichten. Als u een eigen DiSC account hebt, kunt u echter zelf de toegangscodes toewijzen in de eigen moedertaal, automatisch de herinnering uitsturen, online een Team Overzicht, een Group Culture Report of een Group Facilitator Report maken. Ook kunt u van alle deelnemers, naast het rapport in hun moedertaal, kosteloos een extra Engelstalig rapport laten genereren en afdrukken.

Wat kost een DiSC?

De papieren DiSC Classic kost € 34,00 plus verzendkosten, de prijs voor de digitale DiSC® 1.0 is € 34,80 en voor de uitgebreide DiSC® 2.0 en het Everything DiSC Workplace profiel € 43,50. Alle genoemde prijzen zijn de kosten per stuk bij een afname ineens van meer dan vijf exemplaren, exclusief btw.

Ik heb nog een vraag, waar kan ik terecht?

Vul het formulier in onder contact , bel 06 211 65704 of stuur uw vraag via de e-mail naar info@EDNsolutions.com